PFD
PFD is een gezellige "no-nonsense" club van enthousiasten met een passie voor het bekende Duitse automerk Porsche.
Begonnen als club voor de regio "Drechtsteden" (Dordrecht, Zwijndrecht, etc.) is de PFD al snel uitgegroeid tot een club met leden in heel Nederland. De PFD is een onafhankelijke club, niet gebonden aan enige andere organisatie. De enige voorwaarde voor het lidmaatschap is het in bezit hebben van een Porsche, ongeacht het type of bouwjaar.

Activiteiten
De PFD organiseert een aantal malen per jaar evenementen zoals een clubslalom, een sportieve toerrit, een toeristische puzzelrit, een technische middag of een "weekeindje buitenland". Ieder PFD-lid kan bovendien zelf een voorstel doen om een evenement te organiseren.

Clubblad
PFD-leden ontvangen periodiek het clubblad. Daarin zijn de clubactiviteiten en nieuwtjes te lezen en wordt verslag gedaan van evenementen die hebben plaatsgevonden. Leden kunnen ook artikelen en/of foto's insturen voor plaatsing in het blad.

Trefpunt
Eens in de maand, op de laatste zaterdagmiddag van de maand, is er de mogelijkheid om andere PFD-ers te ontmoeten. Om geheel vrijblijvend een technisch probleem te bespreken of gewoon gezellig wat bij te praten met andere leden.

Lidmaatschap
Het lidmaatschap geldt voor het hele gezin en is ongeacht het aantal auto's dat je bezit.




Vlak voordat ik mijn Porsche kocht ben ik lid geworden van de PFD-Club en ik kom daar ook met veel plezier. Van die evenementen van deze club waar ik bij aanwezig ben geweest worden uiteraard de nodige "fotoshoots" gemaakt. Deze foto-impressies kunnen worden bekeken door aanklikken van het betreffende evenement in de menubalk.





__________________________________________________________________________________________________________________________

De foto's in de berichten worden meestal in een slide-show weergegeven. Door op de foto in het bericht te klikken kan de slide-show worden gestart.
__________________________________________________________________________________________________________________________

vrijdag 7 oktober 2011

PFD Voorjaarsrit Waal-Betuwe 15-04-2007



Zondag 15 april 2007, de dag dat de Waal/Betuwe-rit van de PFD werd gereden.
Eindelijk geen andere verplichtingen en konden we gezellig weer eens met een rit van de PFD meerijden.
Na eerst de 944-S2 eens goed in de wax te hebben gezet (tja, het blijft een rode he...) was ze er helemaal klaar voor.
De weersvoorspellingen waren prima voor deze dag, maar dat we zulk schitterend weer zouden gaan krijgen in april, dat had toch echt niemand gedacht.
Na een kleine omleiding zodat we wegwerkzaamheden op de A27 en de gebruikelijke drukte bij Everdingen konden ontlopen kwamen we rond 11:50 uur aan op het verzamelpunt, AC restaurant Meerkerk aan de A27.
Ondanks dat we nog iets aan de vroege kant waren stonden er toch al wat Porsches in de zon te blinken.
Dat soort situaties vraagt uiteraard om foto's...


Langzamerhand kwam iedereen binnendruppelen zodat we rond 12:30 uur konden starten met onze toerrit waarbij we werden uitgezwaaid door een groep liefhebbers van oude Amerikanen die dit parkeerterrein ook hadden uitgekozen voor een meeting.
John in zijn Porsche 968 voorop (ja, de 911 Turbo is verkocht...), want als onze hoeder was hij natuurlijk als de dood dat we meteen al totaal verkeerd zouden rijden vanwege een afgesloten spoorwegovergang.
Nou John..., dan ken je deze Porschefanaten nog niet, gewoon gassen en wegwezen hoor...
En natuurlijk, het eerste obstakel, een andere spoorwegovergang waarvan de bomen dicht bleven werd zonder enige schroom door de hele groep "genomen".
Vervolgens de dijk op richting Leerdam.
We waren reeds voorbereid op veel fietsers op de dijkjes, maar zoveel...
Gelukkig is de S2 rood en hebben we goede ruitenwissers, want volgens mij reed half Nederland op de fiets, dus je kon maar nooit weten he.
Na stapvoets rijdend en slalommend ons door al die hordes heen te hebben gewerkt keek ik na drie kwartier eens op de teller en toen bleek dat we pas 25 kilometer hadden afgelegd...
Gelukkig werd het later toch wat minder druk met die fietsers, want we hadden geen slaapzakken of voedselpakketten bij ons.

Op een gegeven moment kwamen we in de buurt van restaurant "De Rotonde" weer op de snelweg en konden al die wilde honden eens lekker worden uitgelaten.
Het werd dus even tijd om wat 11-jes te verschalken, en in no-time reden we van de voorlaatste naar de koppositie waar John nog steeds de hele meute op sleeptouw aan het nemen was.
Natuurlijk kon dat passeren niet zonder het maken van de nodige foto's gebeuren, en dan blijkt toch maar weer hoe gelukkig iedereen is met zijn of haar Porsche, allemaal lachende gezichten...

Na onderweg natuurlijk nog even een gezellig terrasje onveilig te hebben gemaakt (sommigen wilden er al een Porsche-terras van maken) en het tekort aan vocht wat inmiddels bij iedereen op de rug was gaan zitten op kosten van de PFD weer was aangevuld konden we onze weg vervolgen naar de volgende bezienswaardigheid, het stadje Buren, ook wel Oranjestad Buren genoemd vanwege de connectie met de Koninklijke familie.
Na allemaal verzameld te hebben op een parkeerterrein tegenover het stadje zijn we er eens doorheen gewandeld.
Dit stadje met zijn stadsmuren, poort en oude kerk is echt de moeite waard om eens bezocht te worden, en zo'n wandeling is nog eens gezond ook na de hele middag achter het stuur te hebben gezeten.
Natuurlijk waren er ook onder ons die de verleiding van de plaatselijke snackbar niet konden weerstaan...

Na het bezoek aan Buren werd het langzamerhand tijd om die man met die Porsche 968 (wie was dat ook al weer...) te volgen voor de mooie terugweg naar het beginpunt AC restaurant Meerkerk, waar we gezamenlijk op het terras nog van een heerlijke koele dronk hebben genoten alvorens weer naar huis te rijden.
Al met al was het weer een voortreffelijke toerrit en we verheugen ons dan ook al weer op de volgende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten