PFD
PFD is een gezellige "no-nonsense" club van enthousiasten met een passie voor het bekende Duitse automerk Porsche.
Begonnen als club voor de regio "Drechtsteden" (Dordrecht, Zwijndrecht, etc.) is de PFD al snel uitgegroeid tot een club met leden in heel Nederland. De PFD is een onafhankelijke club, niet gebonden aan enige andere organisatie. De enige voorwaarde voor het lidmaatschap is het in bezit hebben van een Porsche, ongeacht het type of bouwjaar.

Activiteiten
De PFD organiseert een aantal malen per jaar evenementen zoals een clubslalom, een sportieve toerrit, een toeristische puzzelrit, een technische middag of een "weekeindje buitenland". Ieder PFD-lid kan bovendien zelf een voorstel doen om een evenement te organiseren.

Clubblad
PFD-leden ontvangen periodiek het clubblad. Daarin zijn de clubactiviteiten en nieuwtjes te lezen en wordt verslag gedaan van evenementen die hebben plaatsgevonden. Leden kunnen ook artikelen en/of foto's insturen voor plaatsing in het blad.

Trefpunt
Eens in de maand, op de laatste zaterdagmiddag van de maand, is er de mogelijkheid om andere PFD-ers te ontmoeten. Om geheel vrijblijvend een technisch probleem te bespreken of gewoon gezellig wat bij te praten met andere leden.

Lidmaatschap
Het lidmaatschap geldt voor het hele gezin en is ongeacht het aantal auto's dat je bezit.




Vlak voordat ik mijn Porsche kocht ben ik lid geworden van de PFD-Club en ik kom daar ook met veel plezier. Van die evenementen van deze club waar ik bij aanwezig ben geweest worden uiteraard de nodige "fotoshoots" gemaakt. Deze foto-impressies kunnen worden bekeken door aanklikken van het betreffende evenement in de menubalk.





__________________________________________________________________________________________________________________________

De foto's in de berichten worden meestal in een slide-show weergegeven. Door op de foto in het bericht te klikken kan de slide-show worden gestart.
__________________________________________________________________________________________________________________________

vrijdag 7 oktober 2011

Internationale Porsche Collectors Day Leusden 29-09-2007



Deze grootse Porsche happening viel samen met de datum van de "laatste zaterdag" van de PFD, zodat het voor de hand lag om Pon in Leusden als plaats van samenkomst op de PFD agenda te zetten.
Evan na 11uur vertrokken vanaf de parkeerplaats van het AC restaurant te Meerkerk, negen Porsches onder aanvoering van een authentieke wit/oranje voormalige RP Porscha van de Gebr. Blankemeijer.
Dat die stoet onderweg de nodige belangstelling trok van de overige automobilisten spreekt vanzelf. Het lint Porsches werd door invoegende auto's nogal uiteen getrokken waar ook het tempo van de RP Porsche niet vreemd aan was, maar dat zal wel aan de aard van het beeste hebben gelegen.

Bij aankomst bij Pon in Leusden in file naar aparte P-parkeerplaats. Aan Porsche rijders werd nog een kortingsvoucher uitgereikt die in het Koopmanshuis gebruikt kon worden.
Met enige moeite kon een parkeerplek worden gevonden tussen de zeer vele andere Porsches.
Een flink aantal PFD-ers was rechtstreeks naar Leusden gereden en stonden al geparkeerd of kwamen later aan.
In het Koopmanshuis waren vele standhouders met diverse Porsche schaalmodellen en de Porsche verkoopstand, evenals de Porsche mini bioscoop.

Op het buitenterrein waren een aantal tenten opgezet waar o.a. een Carrera GT stond opgesteld en een apart motorblok aan een montagebok. Verder een schaalmodellenracebaan, video racamachines compleet met racestoel en een outlet verkoop kraam met Porsche kleding.

Het weer viel mee van geen tot zo nu en dan lichte regen.
Christian Albers had hier ook een schnabbeltje en kwam een uur later dan aangekondigf, maar dat was niet zo'n groot probleem want er was genoeg afleiding.
Hij werd bij de Carrera GT geïnterviewd en mocht ook de 10-cilinder laten praten, helaas niet rijden.
Later kon je nog op de foto met hem, we zagen overigens nog een bekende Porsche of wordt het RUF? goeroe uit B. met Christian babbelen en een handtekening versieren, wellicht voor junior?

Van de outlet aanbiedingen werd veelvuldig gebruik gemaakt en ook de posters en modellen waren erg in trek, ook door een aantal PFD-ers. We zien de komende bijeenkomst hun nieuwe Porsche McGregor outfit wel.

Al met al een leuke en geslaagde bijeenkomst waar ook een aantal oude bekende PFD-leden werden ontmoet. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.
Zo rond twee uur hadden de meeste PFD-ers het wel gezien en vertrokken weer huiswaarts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten